När det kommer till handhygienen är det något som har blivit djupt inpräntat i våra rutiner efter att corona-pandemin slog till år 2020. Om det är en positiv effekt som du kan ta med dig in i ditt liv framöver är det handhygienen.

Det är viktigt att ha en god hygien överlag för att inte bli sjuk i olika åkommor. Oavsett om det är en pandemi eller inte behöver vi sprita våra händer ofta och stanna hemma om vi känner oss förkylda. Något som inte alls var vedertaget innan en pandemi bröt ut. Du kan med fördel handla på nätet och hitta inspiration över hygienartiklar.

Glöm inte att återfukta

När du tvättar händerna ofta och använder handsprit med jämna mellanrum är det viktigt att du återfuktar dina händer. Det blir annars lätt att du drar på dig sprickor i dina händer. Ha det som rutin att smörja in händerna med någon kräm efter att du tvättat dina händer. På det här sättet slipper du ha torra och flisiga händer.

Handsprit alltid bra att ha

Det är alltid bra att ha handsprit hemma. Du kan undvika smitta och att smitta andra genom att kontinuerligt använda handsprit. Oavsett pandemi eller inte bör du alltid sprita dina händer.