Utvecklingen sker snabbt och hela tiden blir mobiltelefonerna smartare, tunnare och lättare. Det leder till att många gärna byter ut sin telefon ofta mot det senaste marknaden har att erbjuda. Eftersom det finns många nackdelar med jakten på den nya tekniker kan det vara värt att fundera på att behålla sin gamla telefon en lite längre stund.

Att laga sin telefon är en vinst för plånboken

Många köper ny telefon när den gamla går sönder, oftast som ett inlärt beteende. Därför kan det vara svårt att ens överväga att laga sin trasiga telefon istället för att köpa en ny. Många gånger sparar du faktiskt flera tusenlappar genom att behålla din gamla telefon lite längre. Det kan vara så att man behöver ett skärmbyte eller batteribyte, men kostnaden för dessa reparationer är nästan ingenting jämfört med inköpspriset för en ny telefon.

Miljöaspekten av nya telefoner

Dessutom är mobiltelefonen en riktig miljöbov, i alla fall när du byter ut den ofta. Eftersom mobilen innehåller många olika typer av metaller och mineraler som vi inte kan återvinna på ett bra sätt så ger en slängd telefon upphov till 86 kg avfall. Tänk därför till en extra gång innan du köper en ny mobiltelefon.