Ska du snart gifta dig eller ska du fria till din partner? En rolig och viktig del av bröllopet är att hitta de rätta ringarna. Utbudet är stort vilket gör att det kan kännas som en djungel att ta sig fram i. Här kommer några tips att tänka på.

Budget

Det finns dyrare och budgetvänligare ringar. Fundera på en summa som ni kan avsätta på ringar så att ni inte köper något ni inte har råd med. Men tänk också på att ringarna ska ni ha hela livet så se det som en investering.

Modell

Tänk på din egen stil för att hitta en modell som passar dig. Om du till exempel är en som gillar att bära många smycken kan en ring med stora stenar passa dig. Om du istället har en mera minimalistisk stil så kan en slät ring eller en alliansring med små stenar passa dig. För inspiration kan ni ta en titt på nätet där urvalet är stort.

Material

Den vanligaste metallen är guld. Guld finns i olika färger, så som gult, vitt och rosa. Silver har också blivit ett populärt alternativ. Det är billigare och får lättare repor än guld. Platina är en hård och stabil metall men som är mer sällsynt än guld och silver.

Planera bröllopsresan

Planera en bröllopsresa genom att först bestämma budgeten. Detta kan hjälpa er att avgöra vilka destinationer och boenden som är möjliga. Välj sedan en destination som passar er stil och intressen. Tänk på om ni vill sola på en strand, äventyra er i djungeln eller uppleva en ny stad.

Boka flyg och boende så tidigt som möjligt, särskilt om ni reser under högsäsong eller till en populär destination. Välj boende som passar er stil och budget. Skapa sedan en resplan med aktiviteter och utflykter som ni vill göra under resan. Boka dessa i förväg för att undvika besvikelser och läs recensioner för att få en uppfattning om vad andra har tyckt.

Packa lämpligt för destinationen och säsongen och kom ihåg att ta med er nödvändig medicinskt utrustning och försäkra er om att ni har alla nödvändiga dokument, inklusive pass och reseförsäkring. Var försiktig med pengar och resedokument under resan, ha kontanter och kreditkort på olika ställen och ta med fotokopior av viktiga dokument i fall att ni tappar bort originalen.

Vilket resmål ska man välja?

Här är några spännande länder för en bröllopsresa:

Italien: Det här romantiska landet är känt för sina vackra städer, vingårdar och kuststräckor. Ta en vandring genom Toscana, besök Colosseum i Rom eller se solnedgången från Amalfikusten.

Bali, Indonesien: Bali är en vacker ö i Indonesien med vita sandstränder, gröna risfält och vulkaner. Här kan ni göra yoga på stranden, besöka tempel och dyka i det kristallklara vattnet.

New Zealand: Detta vackra land är känt för sina dramatiska landskap, inklusive fjäll, regnskogar och stränder. Gör en roadtrip genom landet, vandra i nationalparker eller se delfiner i Akaroa.

Japan: Japan är ett land med en unik kultur och en rik historia. Besök Kyoto, där ni kan se tempel och trädgårdar, eller se solnedgången från Mount Fuji. Ät också på en traditionell izakaya och shoppa i en av Japans många marknader.

Sydafrika: Sydafrika är ett land med en mångfald av landskap, inklusive vinodlingar, safarireservat och vackra stränder. Se de vilda djuren i Kruger National Park, besök Cape of Good Hope eller gör en vinprovning i Stellenbosch.

Frankrike: Frankrike är ett land med en rik kultur och en mångfald av landskap. Se Eiffeltornet i Paris, vandra i Alperna eller besök en vingård i Loire-dalen.

Thailand: Thailand är ett land med vackra stränder, tempel och djungel. Gör en resa till Koh Tao för att dyka, besök den gömda staden Mae Hong Son eller åk elephant trekking i Chiang Mai.