Skåne


Så klart så har Skåne det varmaste klimatet i Sverige men också det kustklimat som kan råda. Lokalt kan det skilja en hel del i klimatet, visst det snöar i vårt sydligaste landskap men det är dock inte så kallt som det kan vara i resterande landet då medeltemperaturen kan ligga på 0.0 °C.

Sommartid är Skåne precis som resterande Sverige, fantastiskt. Att befinna sig vid sydkusten av vårt härliga Skåne en dag i Juli kan vara helt makalös. Hela Skåne måste upplevas just den årstiden, det finns en känsla att vara utomlands. Att ta in på ett hotell i Malmö och bo där några dagar för att åka runt i den sydligaste delen är helt klart en minnesvärd upplevelse.

Att se och göra

Det finns många sköna ställen att besöka och tack vare historien så finns många sevärdheter, Glimmingehus är ett måste om man vill uppleva medeltiden och dess fantastiska byggnader. 1499 så byggdes denna borg som då ansågs vara ointaglig och oerhört mäktig. Annat som kan finnas intressant är de renässansslott som har mycket att erbjuda historiskt, Trollenäs är ett av dessa.

Danmark

Närheten till Danmark och Köpenhamn är påtaglig och varför inte göra en avstickare en dag över bron och besöka Tivoli och allt som Köpenhamn har att erbjuda. Vandra på Ströget eller upplev det mysiga Nyhavn. Gå i H.C Andersens fotspår och känn de kulturella vingslagen från de historiska Köpenhamn.


Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt