Ska du snart gifta dig eller ska du fria till din partner? En rolig och viktig del av bröllopet är att hitta de rätta ringarna. Utbudet är stort vilket gör att det kan kännas som en djungel att ta sig fram i. Här kommer några tips att tänka på.

Budget

Det finns dyrare och budgetvänligare ringar. Fundera på en summa som ni kan avsätta på ringar så att ni inte köper något ni inte har råd med. Men tänk också på att ringarna ska ni ha hela livet så se det som en investering.

Modell

Tänk på din egen stil för att hitta en modell som passar dig. Om du till exempel är en som gillar att bära många smycken kan en ring med stora stenar passa dig. Om du istället har en mera minimalistisk stil så kan en slät ring eller en alliansring med små stenar passa dig. För inspiration kan ni ta en titt på nätet där urvalet är stort.

Material

Den vanligaste metallen är guld. Guld finns i olika färger, så som gult, vitt och rosa. Silver har också blivit ett populärt alternativ. Det är billigare och får lättare repor än guld. Platina är en hård och stabil metall men som är mer sällsynt än guld och silver.