Örebro


Örebro är är mycket väl placerat i mellersta Sverige. Här är det nära till allt. Det är bara någon timmes resa med bil till Stockholm. Det är heller inte långt till Karlstad, Göteborg och Oslo.

Örebro har blivit något av en metropol i mellersta delen av Sverige och här finns ett antal mycket sevärda attraktioner. Endast några kilometer från centrum av Örebro ligger en mycket fin golfbana för den som är intresserad av att spela golf. Golfbanan drivs av Gustavsviks golfklubb och det är fullt möjligt att efter avslutad golfrunda spatsera tillbaka in till centrum. Om man besöker Örebro under sommaren finns många fina bad att svalka sig på. Örebro ligger mycket vackert vid Hjälmaren och här finns ett antal mycket populära badplatser. Det är också möjligt att boka in sig på en tur på sjön och kanske även bland slussar och kanaler på en av de många båtar som finns för turisterna. Ofta kan man också äta en bit mat på båten vilket gör att dessa små kryssningar har blivit mycket populära.

Svampen

Örebro är mycket känt för sitt fantastiska vattentorn. Det är inte i många städer vattentorn, för stadens försörjning av vatten, blir en sevärdhet men så är faktiskt fallet i Örebro. Vattentornet kallas för “Svampen” och är en skapelse av mycket framsynta arkitekter. Detta vattentorn ser verkligen ut som en svamp och det används för mer än att bara vara en vattenreservoar. Högst uppe i toppen på Svampen finns en fin restaurang. Här kan man sitta och äta och samtidigt ha en underbar utsikt över Örebro med omnejd.

Örebro Slott

När man kommer in till Örebro kommer man omgående att få syn på Örebro slott. Slottet är mycket vackert och det är inte undra på att Örebro blivit berömt för sitt fina slott. Örebro slott ligger faktiskt mitt inne i centrala Örebro och här har det stått ända sedan medeltiden. Den första byggnaden var inte så stor men slottet har byggts på undan för undan under åren. Den kung som gav Örebro slott sitt nuvarande utseende var Karl IX Gustav. Han hade sett många vackra renässansslott på sina resor ute i Europa och han ville bygga om Örebro slott enligt samma principer. I slottet anordnas många guidade visningar för turister och det är mycket spännande att följa med på dessa exkursioner. Det sägs att slottet är hemsökt av spöken och ibland anordnas så kallade “spökvandringar”.

Om man vill hitta ett bra hotell i Örebro kan man besöka denna sida: Hotell Örebro. Här får man tips på bra hotell i centrala Örebro och bokningssystemet på denna sida är mycket enkelt att använda.


Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt