Karlstad


Karlstad är en underbar sommarstad och staden kallas också för “solstaden”. Karlstad gör verkligen skäl för namnet då alla broar i staden är prydda med mängder av blommor under sommarhalvåret. Detta är mycket vackert. Det är nog så att, trots att Karlstad har många soltimmar per år, namnet solstaden inte kommer från solen utan är ett begrepp som härrör till en ung och glad liten servitris på en restaurang i Karlstad. Genom Karlstad flyter Klarälven ut i Vänern och genom att Klarälven här delas upp i många olika små vattendrag är vatten något man ser överallt i staden. I Karlstad har man tagit vara på vattenlederna och kan nu erbjuda turisterna att åka båt istället för buss. Det är mycket trevligt att kunna hoppa på båtbussen där man befinner sig för att sedan kliva av vid en annan båthållplats i en annan del av staden.

Karlstad ligger omgivet av vatten och här kan man finna mängder av härliga badplatser. Man kan till och med bada mitt inne i staden och om man har tillgång till bil kan man åka ut till Skutberget en bit söder om Karlstad. Här finns en härlig badplats där man kan välja om man vill ligga vid en sandstrand eller hellre föredrar att ligga och sola på klippor. Denna badplats är mycket populär bland turister och många åker hit och stannar en längre tid på campingen i närheten.

Mariebergsskogen

När man besöker Karlstad bör man besöka Mariebergsskogen. Skogen skänktes till Karlstadsborna av en läkare vid namn Höök för att människorna i staden skulle kunna stärka sig genom promenader i ett grönområde. I Mariebergsskogen finns mängder av lekparker för barnen och här kan man också vandra omkring och se allehanda djur. Barnen brukar uppskatta mycket att få åka i häst och vagn runt parken. Här finns också ett natur-rum där man kan få se bilder av mängder av olika djur som lever i de djupa värmländska skogarna. Det är också lite spännande att man vid en del utställningar kan få känna lukten av och också höra en del djur. Om man besöker Mariebergsskogen under sommaren kan man också ta sig ett dopp i Vänern eftersom Mariebergsskogen har en mycket skön badplats.

Tyvärr drabbades Karlstad av en mycket omfattande brand under 1800-talet då i stort sett hela staden brann ner. Det finns därför inte så många gamla byggnader kvar i staden. Det finns dock ett litet område vid Klarälven som klarade sig från branden och här kan man få se riktigt genuina byggnader i kvarteret Almen.

Läs mer om den vackra stadan vid Vänerns strand här: Karlstad


Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt