Höga Kusten-leden


Vandra på en av Sveriges mest populära leder.Vid Höga kusten, nära Örnsköldsvik finner du lugn, natur och enastående miljö.


Tips inför din vandring

Har du vandrat förut behöver du kanske inte ta del av de här tipsen. Det är ett par saker du bör tänka på innan du ger dig ut och vandrar för första gången. En vandring kan vara en upplevelse som ger minnen för livet, men också negativa sådana om du inte planerar ordentligt.

Följande är sådant du alltid bör ha med dig om du vandrar under vår, sommar och höst:


- Karta

- Regnkläder

- Sittunderlag till fikarasten

- Matsäck

- Vattenflaska (gärna fler än en – det kan bli svårt att fylla på vatten efter vägen)

- Vantar och mössa (skönt på en svalare dag om det börjar blåsa)

- Extra tröja (klä dig i flera lager för att lättare kunna anpassa din klädsel efter rådande temperatur)

- Telefon med fulladdat batteri

- Rejäla skor med bra grepp

Har du inte gjort några längre vandringar tidigare kan det vara en idé att endast göra dagsetapper längs leden. En bra bas att utgå från är Örnsköldsvik där du enkelt hittar bekvämt boende. Då får du en chans att vila upp dig inför nästa vandringsdag.


Mat under vandringen

Anpassa din mat efter hur länge du ska vara ute. Ska du enbart vandra över en dag vill du ha en sådan lätt packning som möjligt och inte släpa med dig gaskök och liknande.

Ta därför med dig mackor eller wraps samt choklad. Är du ute längre än en dag måste du planera maten mer.

Bra mat att ta med sig kan vara soppor som lätt går att värma, till exempel varma koppen eller nyponsoppa. Pastasallad kan vara bra och håller sig fräscht de första två dagarna. Har du med dig kylklampar kan mat hålla sig kyld längre.

Ta också med dig russin och nötter. Att ha något att tugga på mellan måltiderna är nyckeln. När du känner att blodsockret sjunker är det viktigt att du får i dig något för att ditt humör inte ska sjunka.
Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt