Att göra i Sverige


I Sverige finns massor med exempel på hur man kan få möjlighet att uppleva en aktiv semester. I Norrland finns mängder av vandrings- och skoterleder vilka alla bjuder på mycken skön natur.

Det finns så mycket intressant att göra i Sverige om man bara har möjlighet att finna reda på upplevelserna. I Norrland kan man göra mycket som är exotiskt även för en svensk turist. Här åker man gärna skoter på vintern och för norrlänningen är det inget speciellt. Han eller hon använder kanske skotern dagligen för att ta sig upp på fjället eller för att frakta hem en skjuten älg eller ett fällt träd från skogen. För turisten är det dock mycket mer spännande att sätta sig på skotern och ge sig ut i vildmarken. Det anordnas ibland skotersafarin där man reser med skoter en längre sträcka och måste övernatta i fjällen. En sådan lång resa kan man företa om man startar i Kiruna och åker upp till Treriksröset.

Om man inte tycker om att resa med en mullrande skoter kan man istället välja att färdas i ett hundspann eller en släde dragen av renar. Dessa färdsätt är mycket tystare och också vänligare för miljön. Från Norrlands kuststäder kan man följa med båtar ut på havet för att se sälar och havsfåglar. Dessa sälsafaris anordnas bland annat från Umeå, men också från Lysekil i södra Sverige. Detta kan vara en spännande liten utflykt och det är trevligt att få se sälarna ligga och vila sig på klipporna.

Sverige erbjuder naturligtvis enormt många möjligheter till spännande vandringar. Kolmården är ett stort område och det är inte enbart djurpark som erbjuds. Här kan man även följa mycket vackra vandringsleder. När man tröttnat på att vandra omkring i de stora skogarna kan man istället vandra in i Kolmårdens trollskog och se hur Bamse och hans vänner har det. Här bor förutom Bamse också Skalman och Lille Skutt. Om man har möjlighet att avsätta en dag till att resa ut till Ulvön utanför Örnsköldsvik, kan man med fördel vandra omkring på den vackra ön som tidigare var bebodd av fiskare.

Sverige har så mycket vatten och detta gör att vattenaktiviteter finns i överflöd. Här kan man prova på att åka med båtar ned i forsar och man kan dyka och simma. Om staden man besöker inte ligger direkt i anslutning till havet finns säkert någon trevlig sjö eller en älv man kan bada i en varm sommardag. Ett mycket speciellt sätt att bada är att delta i det stora vattenevenemang som går av stapeln i Uppsala varje år. Detta kallas för “Forsränningen” och här kan man kasta sig utför forsen i vilket flytetyg som helst. Det spelar inte någon roll hur båten eller farkosten ser ut om den bara klarar att transportera de människor som sitter i den genom hela forsen. Det är dock så att många av de studenter som deltar i Forsränningen aldrig når sin slutdestination. I Sverige finns mängder av mycket spännande Äventyrsbad. Nästan varje stad av någon storlek har ett sådant bad och här kan man åka många olika vattenrutschkanor. Vid många sådana bad kan man också simma ut i det fria. Det är väldigt spännande om det samtidigt är kallt ute och kanske till och med snöar.


Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt