Visby


Visby är nog den största pärlan bland alla Sveriges fantastiska sommarstäder. Visby invaderas av turister varje sommar, men på vintern är det något lugnare. Det är inte utan att man känner historiens vingslag när man vandrar omkring i Visbys stadskärna och som pricken över i har Visby blivit utsedd till ett Världsarv av UNESCO. Det är inte konstigt alls att denna stad blivit något vi tycker är värt att bevara. Det förstår man mycket väl när man besöker staden. Det är inte bara den berömda ringmuren utan det är hela staden som innehåller mängder av vackra byggnader och sevärdheter. Visby var en gång i tiden en viktig Hansestad med mycket handel och trafik från andra länder. Detta avspeglar sig i många av byggnaderna. Det känns nästan lite konstigt och inte riktigt Sverige när man vandrar omkring i stadsdelarna innanför muren.

Ringmuren är mycket väl bevarad och den är drygt tre kilometer lång. Man kan tänka sig vilket arbete det skall ha varit att anlägga en sådan lång mur och vilka krafter som skall behövts för att få alla stora stenar på plats. Den var också ett mycket bra skydd mot angripare på den tid då man behövde skydda sin vackra stad.

I Visby finns många sevärdheter förutom den pittoreska innerstaden och ringmuren. Här finns också de berömda ruinerna och den vackra Sankta Maria Domkyrka. Här kan man också få prova på att leva som vikingarna gjorde om man besöker Vikingabyn. Det är en härlig upplevelse för familjen att få sitta runt en lägereld och tugga på grillat lamm eller vildsvin.

Om man har möjlighet, kan man välja att besöka Visby under den tid då Medeltidsveckan går av stapeln. Detta är ett fantastiskt arrangemang och man får för en tid befinna sig i medeltidens Gotland. Här kan man se fantastiska tornerspel och hela Visby är fyllt av marknadsstånd. Man kan också bland annat delta i en medeltidsvandring i Visby och besöka Visby glasblåseri.

Visby bjuder också på ett sjudande nattliv och mycket shopping. I det stora shoppingområde som kallas Wisbyströvet kan man finna mängder av varor att inhandla och som kontrast till liv och rörelse kan man besöka den lugna botaniska trädgården. I denna trädgård kan man få se Visbys egen ros blomma. Här finns också Valnötsträd, Plataner och Judasträd. Avsätt gärna en för- eller eftermiddag för en vandring i denna fantastiska botaniska trädgård.


Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt