Uppsala


Uppsala är universitetsstaden framför alla.

Denna stad är bland de vackraste i Sverige. Här blandas gammalt och nytt och parkerna i Uppsala är berömda vida omkring. Den som funderar över att besöka Uppsala kommer att ha stor nytta av att besöka Hotelluppsala.nu för att hitta ett bra boende i staden

Uppsala ligger vid Fyrisån i Uppland och är Sveriges fjärde största stad. Att det är en så stor stad känner man inte när man besöker staden. Här får man en mycket gemytlig känsla och det finns otroligt mycket vackert att se. Våren är Uppsalas stora tid då alla studenter rör sig i staden med sina evenemang. Eftersom Uppsala är en så stor universitetsstad rör sig många ungdomar här och då händer det också mycket. Ett mycket populärt evenemang på våren är “Forsränningen”. Om man har möjlighet skall man försöka besöka Uppsala då denna händelse äger rum. Det är en stor attraktion och består i att mängder av olika flytetyg skall försöka överleva Fysisåns forsar. Det brukar vara fantastiskt trevligt att stå och se på alla möjliga och omöjliga fartyg som beger sig nedför forsen mitt inne i Uppsala. Det är en riktig folkfest och här kan man köpa mat och annat av en stor mängd försäljare utefter ån. Detta är ett stort arrangemang och kräver sin man att arrangera. Den som kommer snabbast fram till mål, eller överhuvudtaget klarar sig fram utan att kapsejsa, vinner naturligtvis pris och mycket ära.

Våren sjungs också in i Uppsala av studenter på Uppsala Domkyrkas trappa. Detta är en stor tradition och då vet man att sommaren är i antågande. Uppsala Domkyrka är en mycket stor gotisk kyrka och den är oerhört vacker. Man bör ta sig tid att vandra in i kyrkan eftersom det är en helt fantastisk upplevelse. Domkyrkans största klocka kallas “Storan” och den är den största kyrkklockan i Sverige. Man hör Storan vida omkring när det är dags för klockringning. I denna kyrka ligger några av våra största män begravda. Här har Gustav Vasa och Carl von Linné fått sina viloplatser. I kyrkan finns ett mindre kor som kallas “Sturekoret”. Här finns en minnestavla och här ligger många ur ätten Sture begravda.

Högt uppe på en höjd som heter Kasaåsen ligger Uppsala Slott. Detta är ett mycket mäktigt slott och det är en stor sevärdhet i Uppsala. Slottet härstammar från 1500-talet och här bor idag Landshövdingen.

Många av oss lite äldre har väl hört Owe Thörnqvist sjunga om sin rumba i Engelska parken. Denna park är mycket vacker och om man går här får man en känsla av stillhet och inte alls av rumba. Många aktiviteter sker dock i Engelska parken bland de studenter som studerar i närheten. Parken ser nästan lite vildvuxen och trolsk ut och det är så den var tänkt att anläggas.


Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt