Umeå


Umeå är en verklig metropol i Norrland. Staden har växt enormt de senaste tiotal åren. Detta kan kanske bero på att så många unga människor studerar i Umeå. Universitetet är det största i sitt slag i Norrland och många människor söker hit för att få studera till bland annat läkare eller psykologer. Umeås universitet har hög status och utbildningen är den bästa. I och med att så många unga människor bor i och utanför Umeå sjuder staden av liv. Här finns mycket att göra för den turist som vill roa sig på kvällen och kanske svänga sina “lurviga” på ett dansgolv. Besök gärna Hotell Umeå för att boka ett bra hotellrum för vistelsen i Umeå.


Björkar

Umeå kallas ofta för “Björkarnas stad”. Det kan man förstå när man besöker staden. Här växer enormt många björkar. Dessa är planterade efter gator och avenyer genom hela Umeå. Orsaken till detta är att Umeå drabbades av en mycket svår brand för mer än 100 år sedan. När staden sedan skulle byggas upp igen funderade man över hur man skulle kunna förhindra att ytterligare en brand skulle få så stor spridning. En idé som kom fram var att björkar skulle planteras mellan husen. En björk suger upp enormt mycket vätska under en sommar och dessa träd skulle då kunna verka som brandmurar.


Älgar

Något som verkligen är spännande för en turist från Europa är att få möjligheten att träffa på älg i de svenska skogarna. Turister från Tyskland verkar vara mycket fascinerade av våra stora ståtliga skogskonungar. Framsynta entreprenörer i Umeå har tagit fasta på detta och byggt upp Älgfarmen. Denna farm hittar man i Bjurholm strax utanför Umeå.

På älgfarmen får man lära sig mycket om älgen och man har också försökt ta tillvara det “spill” som kommer av älgarna. På älgfarmen kan man faktiskt se och köpa in mycket fina pappersark tillverkade av älgens spillning. Till barnens, och även många vuxnas, stora lycka är dessa älgar mycket tama. Man kan till och med få möjligheten att klappa några. Det känns verkligen mäktigt att stå och klappa en älg. De är mycket stora och mäktiga när man träffar på dem i verkligheten.


Sälar

Från Umeå kan man kliva på en turistbåt för att få bege sig ut på en sälsafari. Detta är mycket unikt i Sverige och vittnar om framsyntheten bland de människor som skapar upplevelser för turisterna. Även den svenske turisten brukar mycket uppskatta dessa safaris. Det är ju inte bara entreprenören i Afrika som skall anordna safaris; i Sverige har vi stora möjligheter att också se exotiska vilda djur.
Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt