Södra Sverige


När man reser söderut i Sverige känner man verkligen att man närmar sig kontinenten. När man når Malmö känns det som att man kommit till utlandet. Du kan läsa mer om Malmö under fliken “Storstäderna”. Om man vill semestra i en stor stad med mycket puls är verkligen Malmö ett bra tips. Här är det också mycket nära till Danmark och Köpenhamn.

I den södra delen av Sverige finns några mycket trevliga städer att besöka. Här har vi valt att mer ingående beskriva städer som Borås, Jönköping, Växjö, Kalmar, Helsingborg och Visby. Alla dessa städer har så mycket att erbjuda sina turister att man inte riktigt vet vad man skall nämna som de största sevärdheterna i södra Sverige.

I Borås finns det fantastiska Knallelandet där man egentligen kan spendera hela sin semester. Det finns så mycket att göra i Knalleland att det behövs många dagar för att hinna uppleva allt. Många människor tar sina husvagnar och husbilar med sig och bosätter sig på den närbelägna campingen. Här kan man sedan fördriva tiden med shopping och åter shopping i det hundratalet affärer som finns på området. Här finns alla stora klädesaffärer representerade och här finns också en mängd specialaffärer. När man tröttnat på att shoppa kan man besöka Borås Djurpark som ligger alldeles i anslutning till Knalleland. Borås djurpark är mycket stor och här kan man sätta sig i en jeep och åka ut på en riktig safari. Det är otroligt fascinerande att åka omkring bland de vilda djuren på savannen.

Om man besöker Jönköping bör man göra en liten tur till polkagrisstaden Gränna. Detta är en mycket pittoresk stad och det är härifrån färjan ut till Visingsö avgår. Man bör definitivt lägga in en dagsutflykt till Visingsö i planeringen då man besöker Jönköping. Visingsö är den största ön i Vättern och den är mycket vacker.

Många turister besöker Helsingborg enbart en kort stund för att vänta på färjan som skall ta dem till Danmark och vidare till Europa. Man bör fundera över att stanna ett tag i Helsingborg, för det är en mycket vacker stad. På sommaren är Helsingborgs kustremsa mycket välbesökt på grund av de många härliga bad som finns här. Det finns till och med mycket fina bad mitt inne i Helsingborg. Varma sommardagar är staden en riktigt trevlig badort. Den stora sevärdheten i Helsingborg är slottet Sofiero. Här kan man vandra omkring och beundra det stora antal rhododendron-buskar som är planterade. Om man är intresserad av att spela golf är kanske Helsingborg den bästa staden i Sverige att resa till. I området kring Helsingborg finns mängder av mycket fina golfbanor.


Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt