Östersund


I Östersund finns mycket att se och göra. Här är det härligt att få spendera några dagar. Både barn och vuxna uppskattar en semester i Östersund. På Frösön finns mycket att göra. Är det sommar kan man hitta många fina badplatser här ute. Man behöver heller inte vara rädd för att doppa tårna i vattnet för det har ännu inte hänt att någon blivit uppäten av Storsjöodjuret. På Frösön finns också Frösö Zoo. Anläggningen är mycket stor och på alla dessa fyrtio hektar finns mängder av djur och också tivoli. Här brukar barnen tycka om att tillbringa en dag. På Frösön finns också många fina vandringsleder för den som tycker om att semestra aktivt.


Storsjön

Östersund ligger vid Storsjön och härifrån har man hämtat mycket inspiration. Storsjöodjuret är riksbekant och väldigt många människor har besökt den mycket stora musikfestivalen som går under namnet Storsjöyran. Det sägs att det kan finnas fler än ett Storsjöodjur i Storsjön. Det finns många vittnesmål om att odjuret har synts. Hur det är med den saken är inte helt klarlagt, men visst är det lite spännande att stå och blicka ut över sjön en dimmig kväll. Man vet ju inte vad man skall få syn på. Sjön är också mycket djup så här är det lätt för ett eller fler odjur att gömma sig.

Storsjöyran är en helt fantastisk festival som hålls mitt inne i Östersund. Här trängs väldigt många människor under festivalveckan och stämningen är på topp. Många mycket populära artister har lockats att delta på denna stora musikvecka. Detta har gjort att många människor återkommer varje år till Östersund vid denna tidpunkt.

Den fria republiken Jämtland har också blivit ett känt begrepp bland svenskarna. Republiken har ett eget språk, en egen flagga och också en alldeles egen president. Det är med ett visst mått av humor som den fria republiken skapats, men den bottnar i att Jämtland inte alltid varit svenskt. En gång i tiden tillhörde Jämtland Norge och då hade landskapet stora möjligheter att själva fatta sina egna beslut. Detta tog man fasta på när republiken utropades och Yngve Gamling blev dess första president för många år sedan.

Friluftsmuseum

Östersunds friluftsmuseum heter Jamtli och det är mycket unikt. Här har gamla tiders miljöer skyddats och på sommaren bosätter sig människor här för att bruka jorden och sköta djuren som det gjordes i gamla tider. När man går omkring i Jamtli, som friluftsmuséet kallas, är det som att man klivit ett par hundra år tillbaka i tiden. Just att det bor människor här under sommarhalvåret gör att upplevelsen blir så mycket starkare.Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt