Norrland


Sverige är ett alldeles fantastiskt semesterland och det allra vackraste Sverige har att bjuda på är nog Norrland. Här kan man finna den riktiga vildmarken och samtidigt besöka städer med restauranger, barer och nattklubbar. Städer som till exempel Luleå, Umeå och Kiruna har på senare tid växt och satsat mycket på turism. Detta gör att man inte bara behöver bo i kåtor och äta renkött när man semestrar i Norrland. Städerna har ett pulserande nattliv och det är inte svårt att hitta ett dansställe för att få sig en svängom på dansgolvet.

Fjällvärlden

Naturen är dock det allra mest fantastiska med Norrland. Här finns höga berg, strida älvar, små kalla fjällbäckar, sjöar, hav, skog och vildmark. Vad mer kan man begära och var kan man annars finna så mycket att se? Trakterna kring Östersund och Kiruna är helt fantastiska och här har också kommunerna satsat mycket på turismen.

I Östersund har man satsat på den vackra naturen kring Storsjön. Har man riktigt mycket tur kan man kanske få syn på Storsjöodjuret här. Kirunas stora turistmagnet är utan tvekan Ishotellet. Här kan man få övernatta i isrum helt utan uppvärmning. Det är en fascinerande upplevelse och man behöver verkligen inte frysa. Man blir ordentligt nerbäddade i mycket varma och härliga sovsäckar. Men, man skall komma ihåg att ta med sig en varm mössa. En sådan behövs verkligen eftersom rummet kanske bara håller någon enstaka plusgrad eller till och med någon minusgrad. Man kan gärna värma sig med en liten drink före sänggåendet. I "Absolut Ice-bar" serveras värmande drinkar gjorda på Absolut Vodka.

Kustlandskapen

Utefter norrlandskusten ligger några mycket vackra städer. Här erbjuds man gärna aktiviteter som har med havet att göra. Dessa städer har också ofta mycket av shopping och nöjen att erbjuda, så här kan man verkligen varva storstadsliv med sköna naturupplevelser. Några trevliga städer att semestra i efter kusten är Luleå, Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik, Härnösand och Sundsvall. Alla dessa städer har börjat ta fasta på turismen och erbjuder en hel del mycket exotiska utflykter. Här kan man till exempel få följa med på en sälsafari.
Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt