Norrköping


Norrköping kallas ibland för lilla Peking. Detta beror inte på likheten städerna emellan utan på att Peking egentligen betyder Norra Staden. Några människor hörde S Hedin berätta om detta, när han berättade om sina upptäcktsresor, och de beslöt sig för att ge Norrköping detta smeknamn. I namnet på staden finns ju ordet Norr.

Norrköping är inte bara gula spårvagnar och Kolmårdens djurpark. Staden har blivit något av en metropol och hit strömmar turisterna in varje år. Det beror naturligtvis till stor del på den stora attraktionen djurparken, men det har fört med sig att också staden utvecklats mycket. Från att ha varit en industristad har Norrköping nu blivit en turisternas Mecka. Här finns mängder av shoppingcentra, restauranger, golfbanor och sevärdheter.

De gula spårvagnarna är kända över hela Sverige och de utgör en turistattraktion i sig. Dessa har tagit sig fram mellan Norrköpings olika stadsdelar sedan början av 1900-talet. Det finns heller ingen risk att de skall försvinna. Tvärtom är en utbyggnad av spårvagnsnätet på gång.

Kolmårdens djurpark

Den största attraktionen är dock Kolmårdens djurpark. Hit reser familjer från hela Sverige och även från de andra nordiska länderna för att få uppleva denna fantastiska park. Det är inte enbart djurparken som lockar för det finns även ett mycket avancerat tivoli här och några av åkattraktionerna bjuder på riktigt skrämmande upplevelser. Den häftiga Delfinexpressen är en berg och dalbana som får magen att hoppa upp i trakterna av halsen.

Det är just delfiner som är en höjdarupplevelse på Kolmården. Som enda nöjespark i Norden bjuder Kolmården på en delfinshow av klass. Här får man se delfiner göra mängder av konster och hoppa högt ur bassängen.

För de små barnen är Kolmården en attraktion av en annan anledning. Här bor nämligen Bamse och hans vänner. Här kan barnen få vandra omkring i trollskogen och se hur Lille Skutt, Bamse och Skalman bor. Man kan förstå att det är en otrolig upplevelse att få träffa dessa vänner barnen så ofta läst om eller hört berättelser om.

I parken kan man också åka på safari. Antingen kör man med sin egen bil, då på egen risk är klart, eller så får man åka med de jeepar som trafikerar savannen. Här får man se mängder av exotiska djur. Här finns de stora girafferna och i busken lurar lejon och tigrar. Det är mycket spännande.
Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt