Mellansverige


I de mellersta delarna av Sverige ligger några mycket intressanta semesterorter. Dessa städer är härliga resmål för den som vill spendera en helg eller en vecka i en svensk stad centralt i Sverige.

I mellersta delarna av Sverige finner vi många intressanta städer såsom Karlstad, Västerås, Gävle, Örebro, Uppsala, Norrköping och Lysekil. Här finns naturligt vis också Göteborg och Stockholm vilka du finner under fliken “Storstäderna”.

Utanför Gävle ligger Furuviksparken som är ett mycket intressant resmål både för barnfamiljer och för ungdomar. I Furuviksparken kan man se många uppträdanden av stora artister och här finns också en djurpark och ett tivoli. Furuviksparken förfogar över ett mycket stort område och är en stor sevärdhet om man besöker Gävle. Staden är kanske närmast känd för sin mycket stora halmbock under jultiden. Denna stackars bock lever ett farligt liv och det är inte många år den har klarat sig över nyår. Man får beundra de människor som varje år bygger bocken för att sedan se den stå i lågor. Sätten att förstöra Julbocken har varierat mellan åren. För det mesta har den brunnit ned, men det har också hänt att den mejats ned av bilar eller blivit beskjuten av raketer.

Karlstad är en underbar stad på sommaren. Staden genomkorsas av Klarälvens många armar och överallt finns vackra små broar som dekorerats med mängder av blommor. Här kan man ta sig mellan stadsdelarna med hjälp av båtbussarna. Det är trevligt att kunna välja båt istället för buss när man skall ta sig fram i staden. Karlstad är känd som solstaden. Det är inte helt säkert att detta beror på de många soltimmarna i staden varje år. Det är mer troligt att benämningen har sitt ursprung i den lilla, glada flicka som serverade på stadens restaurang under 1800-talet. “Sola i Kalsta” kallades hon allmänt i folkmun och kanske är det hon som är upphov till stadens smeknamn.

Norrköping bjuder på Kolmårdens djurpark och detta är en stor turistmagnet i mellansverige. Människor vallfärdar varje år till Kolmården för att se Lejon, Apor, Tigrar och mängder av andra djur. Kolmården anordnar också fantastiska Delfinshower där man får se dessa underbara djur göra konster och leka i vattnet. De riktigt små barnen älska Kolmården för här får man träffa Bamse och hans vänner Skalman och Lille Skutt.


Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt