Malmö


Malmö känns som vår mest “Internationella” stad. Närheten till kontinenten gör sig påmind och det är också mycket nära till Danmark och den stora huvudstaden Köpenhamn. Om man semestrar i Malmö är det lätt att göra en dagsutflykt till Köpenhamn. Många människor reser mellan Malmö och Danmark för att ha möjlighet att köpa en massa varor mycket billigare. Detta har gjort att trafiken på bron över till Danmark är mycket livlig. Besök gärna Hotell i Malmö för att hitta ett bra boende.

Om man är intresserad av vackra och intressanta byggnader är ett bra tips att besöka den mycket speciella bostadsfastigheten “the Turning Torso”. Denna byggnad är berömd i stora delar av Sverige på grund av sin mycket speciella arkitektoniska form. Hela den nästan tvåhundra meter höga byggnaden snurrar sig upp i skyn. Arkitekten bakom skapelsen är Santiago Calatrava. Många människor önskar bosätta sig i någon av de många lägenheter som byggnaden innehåller och hyrorna är därför mycket höga. Den som vill se en byggnad som inte är så moderna kan istället besöka den vackra St Petri Kyrka och Malmöhus Slott.

Koggar och choklad

En mycket stor sevärdhet i Malmö är två mycket stora koggar som ligger i hamnen. Här kan man uppleva hamnen som den var för mycket länge sedan. De två koggarna är mycket stora och de heter “Enighet af Elbogen” och “Tvekamp af Elbogen”. Det är ett stort äventyr att få följa med på en seglats ut på havet i en av dessa koggar och det brukar vara en populär liten resa bland barnen. En annan sevärdhet barnen gärna uppskattar är ett besök på chokladfabriken i Malmö. Här kan man få se hur det går till att tillverka choklad från kakaobönan till färdig pralin. Naturligtvis kommer man att bli sugen på en smakbit, men det är inget problem. Chokladfabriken har ett kafé där man kan köpa sig en kopp rykande het choklad och samtidigt tugga i sig praliner och andra godsaker tillverkade av choklad.

Funhouse

Om barnen inte är nöjda efter att ha följt med en stor kogg eller mumsat choklad i chokladfabriken kan man med fördel låta dem få leka i en anläggning som heter “Funhouse”. Det huset är ett himmelrike för ett litet barn för här kan man klättra och klänga hur mycket man vill. Anläggningen är hela 1000 kvadratmeter stor och är uppbyggd för att likna en djungel. Det är en mycket spännande och stimulerande miljö för barnen. De föräldrar som inte riktigt orkar klänga omkring i timmar kan istället sätta sig och vila i den trevliga servering som finns i anläggningen.


Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt