Kalmar


Kalmar är en vacker stad som många turister kanske bara passerar på sin väg till Ölandsbron och Öland. Det kan dock vara värt att avsätta några dagar och stanna till i Kalmar. Om man bestämmer sig för att semestra några dagar i Kalmar kan man hitta bra hotell i staden på Hotellkalmar.com. Här finns mycket att uppleva och den kanske största attraktionen är Kalmar Slott. Slottet började byggas redan på 1100-talet och byggdes därefter på i etapper till sitt nuvarande utseende. Det är ett mycket vackert slott och tillhör nog de mest sevärda i Sverige. Det är byggt i renässansstil och har ibland kallats “Sveriges nyckel”. Detta beror på slottets placering så nära den danska gränsen från den tid då Skåne och Blekinge tillhörde Danmark. Många stridigheter har ägt rum vid Kalmar slott och en mycket berömd händelse är Kalmar blodbad då många människor halshöggs. De avlivade människors huvuden fästes sedan upp på pålar utanför Kalmar slott. På slottet arrangeras idag många olika konster och utställningar och det är väl värt att besöka.

Bad

Eftersom Kalmar ligger vid havet finns det naturligtvis många fina badplatser här. En av dem kallas för “Kattrumpan” . Denna badplats ligger nästan inne i centrala Kalmar och det är inte så ofta svenska städer har bad som är så centralt belägna. Om man inte tycker att det är trevligt ute eller om man besöker Kalmar på vintern så finns här ett helt fantastiskt Äventyrsbad. Här kan barnen få sitt lystmäte av vattenrutschkanor och vattenfall. Här finns också en stor vågmaskin som ser till att badet blir riktigt äventyrligt. Om man så vill kan man också klättra upp på en hög klättervägg som finns inne i äventyrsbadet.

Golf

Alldeles i närheten av Kalmar ligger Ekuddens Bangolf. Detta är en mycket fin bangolfanläggning med 18 hål och den har faktiskt SM-status. Om man hellre vill spela vanlig golf kommer man att upptäcka att det finns många mycket fina golfbanor i Kalmars närhet. Det är också mycket enkelt att ta sig ut till Öland om man vill spela golf. Det går fort och lätt att resa med bil över Ölandsbron och Öland är verkligen känt för sina fina förhållanden för golfspel.


Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt