Härnösand


Härnösand är en mindre stad i Norrland. Här finns dock länsstyrelsen och landshövdingen i Västernorrlands län. Härnösand är en otroligt vacker stad och väl värd att spendera några semesterdagar i. Staden omgärdas av vatten och detta gör att vattenaktiviteter är mycket populära hos turister som besöker staden.


Upplevelser i Härnösand

Härnön är en mycket vacker ö och här kan man ströva omkring i mycket natursköna miljöer. Mängder av vandringsleder korsar ön och de flesta utgår ifrån den härliga badplatsen “Smitingen”. Det är mycket lämpligt att varva vandrandet med bad i detta fantastiska havsbad under varma sommardagar. Stranden är mycket speciell och man får nästan intrycket av att befinna sig på en playa vid Medelhavet.

När man tycker att man badat så mycket att man vill uppleva något annat kan man välja att vandra ut på Hornön och kanske uppleva några av de många grottor som finns på ön. Dessa grottor är spännande och några av dem måste man klättra lite för att nå. Det brukar dock inte ställa till med alltför stort manfall, men man bör ta det lite varligt.

Den som inte tycker om alltför spektakulära vandringar kan i stället för att klättra till grottor delta i en stadsvandring. Någon gång per vecka under sommaren anordnas guidade turer runt Härnösand och man får uppleva mycket intressant. Mer än man kunnat föreställa sig. Guiderna kan berätta många fantastiska berättelser om Härnösand och man får se många vackra byggnader. Det är väl spenderade pengar att kosta på sig en rundtur i staden med guide.

Klicka här för att boka hotell i Härnösand: Hotell Härnösand


Norrlands största friluftsmuseum

I Härnösand ligger Murberget som är Norrlands största friluftsmuseum. Till detta museum har många gamla, vackra byggnader från staden Härnösand med omnejd flyttat. Hit har till exempel det gamla rådhuset i Härnösand förpassats och bevarats. Det är som att komma in i en värld från svunna tider när man vandrar omkring i Murbergets friluftsmuseum. För det turist i Härnösand som vill ha ett bra tips på en trevlig utflykt är Murberget ett bra förslag.
Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt