Göteborg


Göteborg är, som alla andra stora städer i Sverige, en stad som många turister besöker varje år. Staden ligger mycket vackert beläget på västkusten och här har man många aktiviteter att välja mellan som har med havet att göra. Utanför Göteborg kan man hitta fantastiskt fina badplatser och det är också populärt, om man får möjlighet, att få följa med en fiskebåt ut på havet i det fall man får tag på en sådan som gärna även tar med turister. Det är också trevligt att vandra omkring i hamnen på morgonen då fiskebåtarna kommer in med sina fångster.

En stor sevärdhet i anslutning till Göteborg är Älvsborgs fästning. Hela ön är en stor borg och den fungerade som en mycket stark fästning då Göteborg behövde ett skydd mot angripande makter förr i världen. Det är en mycket vacker fästning och den korta båtresan ut till ön är också mycket trevlig. Om man vill kan man äta en bit mat ute på fästningen och här kan man också ta emot större sällskap för allehanda festligheter. Restaurangen är belägen i fästningen och man sitter mycket exotisk i de gamla stenrummen.

Liseberg får man väl säga är Göteborgs största attraktion. Liseberg startades egentligen upp på 1920-talet för att vara en attraktion då Göteborg firade 300 år. Tanken var egentligen inte att anläggningen skulle finnas kvar efter det, men Liseberg blev som tur var en permanent nöjespark. Hit vallfärdar människor varje år för att skrämmas i de mest förskräckliga berg- och dalbanor och andra spektakulära åkattraktioner. Varje år förnyas Liseberg och fler och fler möjligheter till skrämmande åk bjuds. Detta gör att det inte är konstigt att turisterna återkommer en och kanske fler gånger för att förlusta sig.

Ut till Liseberg tar man sig med bil eller buss. Många väljer dock att åka med de för Göteborg så typiska spårvagnarna. Spårvagnarna i Göteborg är en upplevelse i sig eftersom det inte finns så många städer i Sverige, som fortfarande har spårvagnstrafik. Det är dock ett mycket smidigt och miljövänligt sätt att resa mellan sevärdheterna i Göteborg och om man köper ett så kallat “Göteborgskort” åker man fritt på spårvagnar och bussar under sin vistelse i Göteborg.

Det finns naturligtvis hur mycket som helst av shopping och nöjen i Göteborg. Här har man alla chanser att finna en trevlig restaurang eller en pub för att förlusta sig på kvällarna. Eftersom Göteborg är en så stor stad kommer man att finna restauranger som serverar mat från alla delar av världen. Det kan vara spännande att få prova på att äta mat från andra världsdelar då man är på semester. På sommaren finns många trevliga uteserveringar och om man vill “svänga sina lurviga” finns många dansställen och diskotek i Göteborg.


Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt