Gävle


Det finns mycket att göra i Gävle och det handlar bara om att bestämma sig för vad man vill göra. Om man är intresserad av drycker kan man med fördel besöka Sveriges enda anläggning för destillering av Whisky. Detta brukar vara ett populärt utflyktsmål eftersom man kan få möjlighet att också prova att smaka på olika whiskysorter. Den som är förtjust i Whisky gör gärna ett besök i denna fabrik. Många människor är ju också intresserade av tåg och kanske som barn lekte med tåg och järnvägsbanor. I Gävle finns ett stort järnvägsmuseum där man kan få gå omkring och titta på helt riktiga lok och vagnar. Det är också mycket spännande att sätta sig i den simulator man har på museet. Här kan man få känna och uppleva hur det var att tuffa fram i gamla ånglok och man upplever också mer moderna lok som X2000.

Gävle är kanske mest känt för den otroliga historien om den stackars halmbocken som brinner ned varje år. Det har blivit nästan en tävlan mellan Gävleborna vem som skall lyckas hålla bocken vid liv och vem som skall lyckas förstöra den. Det händer till och med att människor kommer från andra delar av Sverige och andra delar av världen för att försöka bränna ned bocken. Många ställer upp frivilligt och vakar över bocken under den tid det är tänkt att den skall stå på torget. Detta hjälper dock ofta inte då uppfinningsrikedomen är stor. Kan man inte bränna ned bocken så kör man på den med bil eller skickar raketer på den. Några år har faktiskt bocken klarat sig över nyår, men det är inte många år det hänt. För det mesta har den brunnit ned och stått kvar som ett svart och sotigt monument över jul och nyår.

Klicka här för att boka hotell i Gävle: Hotell Gävle

Furuviksparken

Gävle är mycket känt för den fantastiska Furuviksparken. Hit kommer varje år många människor för att se stora artister uppträda. Här finns också mängder av djur och kanske är känguruerna de mest populära. I parken anordnas kängurusafarin där man kan åka omkring bland känguruerna. Ofta kan man se små kängurubebisar titta upp ur mammornas fickor på magarna. Dessa är så fantastiskt gulliga och det brukar bli en trevlig safari för både stora och små familjemedlemmar. Det är inte bara på sommaren Furuviksparken är trevlig att besöka.

Om man har möjlighet att besöka Gävle under december månad kan man få träffa tomten och nissarna i parken. Här kan man få se vilket sjå de har med att tillverka julklappar och hinna bli klara innan jul.


Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt