Storstäderna


”Stockholm i mitt hjärta” sjunger Lasse Berghagen på Allsång på Skansen. Många människor kan nog hålla med om att Stockholm finns i våra hjärtan efter att vi besökt staden. Här finns så mycket att uppleva och så mycket vackert att se att egentligen inget kan mäta sig med vår underbara huvudstad. Stockholm är en stor stad, men det känns inte jobbigt att befinna sig här. Det finns mängder av restauranger och affärer och ändå har man nästan känslan av att befinna sig i en mindre stad. Det är gemytligt och trevligt och många av byggnaderna är mycket gamla och vackra.


Forum

Stockholm

När man besöker Gamla Stan känner man sig som förflyttad till en annan tid. Här vandrar man i små, mycket trånga gränder kantade av vackra byggnader. Man kan nästan känna hur det var att bo här en gång för länge sen.

Göteborg och Malmö har också storstadslivets puls och här finns många stora turistattraktioner.

Göteborg bjuder på Liseberg där de flesta barn och många vuxna tycker om att förlusta sig. Om man vill kan man åka spårvagn ut till Liseberg och det är i sig en attraktion. På Liseberg kan man åka i de mest förskräckliga berg- och dalbanor och hissnande korgar som faller mot marken. Det finns inte någon människa som kan gå ifrån Liseberg och säga att “nja det var inte så spännande”. Man kan få räkna med att ha hjärtat i halsgropen fler än en gång. Ett bra tips på utflyktsmål då man besöker Göteborg är också att ta en tur ut till Älvsborgs fästning.

När man besöker Malmö bör man inte missa att se de fantastiska koggarna Twekamp af Elbogen och Enighet af Elbogen. Om man har tid bör man ta chansen att följa med någon av dessa stora båtar ut på havet. Den del av hamnen där koggarna ligger har också utformats så att det känns som att man befinner sig i en helt annan tid. Om man vill se något mer modernt beger man sig till “The Turning Torso”. Detta fantastiska och mycket populära bostadshus skruvar sig nästan 200 meter upp i luften.
Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt